Dag två - flytt, moppehyra och nya intryck

Jag sov som sagt otroligt länge natten till onsdagen och sen när jag vaknade traskade jag iväg för att köpa lite frukost och satte mig sedan och pluggade en stund. På eftermiddagen kom Anna och sen stannade vi en tuk-tuk som körde upp mig och packningen till lägenheten som ligger rätt högt upp i ett lite lyxigare område som heter Lanta Mountain. Det är rätt branta backar på väg upp dit så där det var som brantast fick jag och förarens lilla åttaåriga dotter gå bakom och knuffa på för att den skulle lyckas ta sig upp. Sista biten är det en rätt smal brant trappa så där fick jag släpa upp väskan själv och det var inte det lättaste i trettiogradig värme. Jag kan lugnt säga att jag inte kände mig fräsch just då.

Efter att all packning var på plats i mitt rum så åkte jag ner med tuk-tuken igen och han körde mig till ett ställe där jag kunde hyra en vespa rätt förmånligt. Under tiden han och en annan kille stod och gjorde i ordning vespan så stod jag inne i affären och försökte kommunicera med tjejen som skötte betalningen och avtalet. Hon tyckte tydligen det var väldigt trevligt för hon tog mitt mobilnummer och gav mig sitt och ville bli min kompis för hon tyckte jag var så vacker och trevlig. Jag stod mest och var förvirrad för hennes engelska var en av de sämre jag stött på här, och det säger en hel del.

Sen var det i alla fall dags för min premiärtur på moppen och det gick långt över förväntan, passade även på att ta en liten sightseeingtur in till Saladan, Koh Lantas enda "stad" och kollade in utbudet där. Efter det var det dags för lite plugg igen, sedan första tankningen av moppen. Stod framför bensinautomaten där allt stod på thailändska och fattade verkligen ingenting men dröjde bara en minut ungefär innan en hjälpsam thailändare kom och hjälpte mig och visade precis hur jag skulle göra.

Handlade lite mat på vägen och tog mig sedan hemåt i mörket. Här i Thailand blir det beckmörkt redan vid sju på kvällen, inte riktigt vad man är van vid hemifrån. Väl hemma så installerade jag mig i rummet och hängde upp alla kläder och sen blev det filmkväll med Anna och Mikaela.

Lite bilder från lägenheten och utsikten:

  

(mitt rum, dörren till vänster om min säng är min stora garderob)

  

(vardagsrummet med underbar utsikt, vårt fräscha kök och badrummet)

  

(vår terass, balkong och även utmärkta solningsställe och en liten del av utsikten över havet)

Utsiktsbilderna är tagna idag (fredag) då det är första dagen med riktigt fint väder. 

Nu ska jag gå ner och socialisera mig med de andra svenskarna för ikväll är det fredagspub här. Återkommer på måndag då jag inte kommer att ha något internet under helgen när learning centret är stängt. 





Kommentarer
Postat av: Janne

Duktigt schysst lya! rikemans kvarteren, kunde man vänta sig någe annat från the brat from åland ;)



Precis hemkommen nu gick snabbt att ta sig fram å tillbaka till banken, vart dock överfallen av deras egna aktiekille som ville ha råd haha! Swedbank om några behöver råd det skulle jag säga så förstår poängen att hoppa på mig. Men ja fredag snart 3 blir lite plugg men ej så mycket, nykter helg känns ovant så får låta det sakta komma över än att man är "absolutist" nu :)



2009-09-18 @ 14:40:01
Postat av: Maria

Gud vad fint du har, jag är avundsjuk!

2009-09-19 @ 15:16:29
URL: http://lillnorrtan.blogg.se/
Postat av: Maria P

Hej! Va kul o läsa att du har fått en så bra start i Thailand! =)

Måste bara säga att utsikten från er lägenhet verkar vara helt underbar. (Min utsikt känns inte så inspirerande i jämförelse som du kanske förstår haha)

Kram

2009-09-21 @ 23:03:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0